Likér triple sec je možné nalézt v řadě oblíbených koktejlů, a tak jistě nebude od věci představit si jeho historii, způsob výroby a především jeho nezaměnitelnou chuť , ve které dominují pomerančově nahořklé tóny.

Obsah článku
Historie triple secu
Za vynálezce likéru triple sec je považován francouzský palírník Jean-Baptiste Combier. První triple sec údajně vyrobil už v roce 1834 ve francouzském Saumuru. Jméno tohoto likéru má proto původ ve francouzštině. Slůvko triple dává na vědomost, že byl tento nápoj třikrát destilován. Slůvko sec zas mnohé napoví o chuti tohoto nápoje, neboť jej lze do češtiny přeložit jako suchý. Dnes patří mezi nejznámější likéry typu triple sec Grand Marnier, Curaçao a Cointreau.
Průhledný i zlatý, ale vždy pomerančový

Skvělý digestiv i důležitá součást mnoha koktejlů

Pro svou suše nahořklou chuť je triple sec perfektním digestivem. Podávat ho však můžete také na ledu pro poklidné popíjení. Úplně nejčasteji se s ním ovšem většina z nás setká v široké paletě koktejlů. Najdeme ho samozřejmě v koktejlu Long Island Iced Tea, který obsahuje téměř všechny myslitelné alkoholické nápoje. Chybět však nesmí také například v koktejlech Margarita, Kamikaze či Cosmopolitan.